(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Українці пристрастились до делікатесної риби: імпорт зріс у 2 рази

Газета по-українські.-04.03.2021

За 2020 рік Україна імпортувала 42,4 тис. т червоної риби на $160,8 млн. Це на 31% більше, ніж 2019-го.

За останні 5 років імпорт червоної риби зріс у 2,1 рази. Переважно це лосось і форель. 2020 року частка лосося становила 69% в загальній структурі імпорту, а форелі – 30%, свідчать дані аналітиків УКАБ. У п'ятірку країн-постачальників червоної риби війшли: - Норвегія – 134,5 млн т; - США – 5,5 млн т; - Ісландія – 5,2 млн т; - Данія – 2,9 млн т; - Чилі – 2,7 млн т. "Левова частка червоної риби надходить в охолодженому вигляді, так як глибоке заморожування негативно впливає на її якість. 2020 року частка такої продукції становила 59 відсотків", – говорить аналітикиня УКАБ Світлана Литвин. Водночас Україна збільшила виробництво власного рибного філе на 41%.

Gazeta.ua

Добавил: CNTB, 10.03.2021, в категорию Дайджест