(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Україна збільшила імпорт дешевої китайської ікри

AgroNews.ua. -20.03.2019

Виробництво чорної ікри – відносно вільна для України ніша. Останнім часом інвестори все більше вкладають кошти саме у цей напрям. Не зважаючи на те, що українську ікру навіть почали експортувати в Європу, український ринок переповнений дешевою китайською ікрою, пише “Агро-Центр”.

Експерти стверджують, що за 2018 рік імпорт китайської ікри збільшився. Це істотно заважає ікрі українського виробництва вийти на вітчизняний ринок. Адже в китайської ікри є суттєва перевага — дешева ціна.“Україна три роки тому назад була білою плямою на світовій карті виробництва чорної ікри. На сьогодні ситуація потроху змінюється. У 2017 рік з України було експортовано 63 кг чорної ікри до Франції та США. Імпорт в 2017 році склав понад 500 кг, він йшов з Польщі, Італії, Китаю і Латвії. У 2018 році станом на сьогодні ми експортували 67 кг – до Японії, Ісландії, Данії. Імпорт також збільшився і складає офіційно 1 386 кг і домінує тут Китай”, — розповів виконавчий директор асоціації “Українська аквакультурна спільнота” Юрій Яременко. За словами Яременка зараз в Україні працює понад тридцять підприємств, які займаються вирощуванням осетрових. Декілька з них вже навіть почали експортувати свою продукцію закордон. Як стверджує експерт, за таку ціну, яку вартує китайська ікра, гарної якості не варто очікувати. “Я задаю питання, чому риба росте швидше в умовах аквакультури ніж у нас? Щонайменше — це гормони росту. І щонайбільше – це генномодифіковані продукти, з яких сформовані корми, якими цю рибу годують. Чи корисно це для організму споживачів України питання надзвичайно велике”, — зазначив Юрій.

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 31.03.2019, в категорию Дайджест