(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Україна та ЄС розпочинають спільний проєкт у сфері безпечності харчових продуктів

AgroNews.ua. -09.12.2019

У Держпродспоживслужбі відбулося перше засідання наглядової ради проєкту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні», на якому було розглянуто перший звіт за підготовчий період проєкту. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

У заході взяли участь т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Микола Мороз, керівник Проєкту Вікторс Ґрапманіс, Національний Координатор Проєкту Віталій Башинський, головний експерт Проєкту з ветеринарії та безпечності харчових продуктів Тоні Віл, а також профільні керівники структурних підрозділів Держпродспоживслужби. Проєкт започатковується з метою забезпечення підвищення функціональності послуг у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, а також системи контролю та інфраструктури України шляхом поступового приведення вітчизняного законодавства у відповідність європейським та іншим міжнародним стандартам, забезпечення гарантій у частині здоров’я тварин в різних регіонах країни та впровадження комплексної державної програми профілактики деяких інфекційних хвороб та зоонозів. Розпочинаючи засідання наглядової ради, Ольга Шевченко наголосила на важливості цього проєкту для України і ЄС. Вона підкреслила, що діяльність проєкту тісно пов’язана із зобов’язаннями України в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зокрема в частині наближення законодавства у сфері санітарних і фітосанітарних заходів (СФЗ).

agronews.ua

Добавил: CNTB, 13.12.2019, в категорию Дайджест