(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Україна наростила випуск вин та слабоалкогольних напоїв

AГРОПОЛІТ. -16.03.2020

В Україні зросло виробництво вин та слабоалкогольних напоїв. 

Про це свідчать дані Держстатистики. Так, виробництво вина (з фактичною концентрацією спирту не більше 15%) за рік зросло на 4,5%. У 2019 році українські винороби виробили 6 млн 424 тис. дал. продукту, тоді як у 2018 році — 6 млн 147 тис. дал. Виробництво слабоалкогольних напоїв (міцністю від 1,2% до 8,5%) за рік зросло на 18%, до 7 млн 440 тис. дал. Крім того, зросло виробництво вин з концентрацією спирту більше 15% (Портвейн, Мадера, Херес та ін.) — за рік на 19,1%, до 741 тис. дал. Натомість, виробництво вермутів та вин ігристих — впало, на 10,2% та 17,9% відповідно. При цьому кияни зайняли перше місце за рівнем їх споживання.

agropolit.com/news/

Добавил: CNTB, 20.03.2020, в категорию Дайджест