(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

У магазинах стало менше вітчизняних молочних продуктів: назвали причини

Газета по-українські.-10.10.2020

Цього року виробили 1,33 млн т молочної продукції, що на 3% менше, ніж торік. Частково на це впливає конкуренція з імпортними продуктами.

Виробництво молока скоротилося на 7,1%, порівняно з минулим роком. У цьому році на ринок зайшли 572,3 тис. т. Частка молока у структурі виробленої продукції скоротилася із 46% у минулому році до 43% у нинішньому, йдеться у повідомленні Асоціації виробників молока. Кисломолочних продуктів виготовили на 3% менше - 271,2 тис. т. "У виробництві сирів у другій половині року поступово надолужуються втрати. Досягнути минулорічних показників вдасться у найближчому майбутньому. Наразі скорочення складає всього 0,3%, а загальні об'єми виробленої продукції сягають 123,7 тис. т", - кажуть експерти. З їхніх слів, нарощується виробництво свіжого неферментованого та кисломолочного сиру на 7,4%, до 51,6 тис. т., плавлених сирів на 6,8%, до 19,6 тис. т. Падіння виробництва відмічається у групі твердих сортів сирів, яке складає майже 9%, до 52,5 тис. т. Аналітики пояснюють, що ситуація із виробництвом цієї групи сирів продиктована падінням попиту на внутрішньому ринку через конкуренцію з продукцією ЄС. Частка сирів у виробництві молокопродукції на даний час складає 9,3%. Виробництво морозива також зазнає втрат. Від початку року його вироблено 127,1 тис. т. Це на 12,3% менше, ніж минулоріч, проте в останні місяці відмічається нарощування виробництва.

Gazeta.ua

 

Добавил: CNTB, 16.10.2020, в категорию Дайджест