(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

У м'ясо виробники додають антибіотики, в молочні продукти - технічний жир

AgroNews.ua. -07.04.2018

Висока конкуренція «змушує» вітчизняних виробників харчової продукції виробляти продукти з небезпечними добавками.

Про це повідомив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Висока конкуренція «змушує» вітчизняних виробників харчової продукції виробляти продукти з небезпечними добавками, причому ми говоримо про всі продукти без винятку, зазначив експерт. «Наприклад, в м'ясі це можуть бути антибіотики. Якщо говорити про молочні продукти, то тепер стало дуже поширеним явищем додавати туди технічний жир», - пояснив аналітик. Олексій Дорошенко додав, що зрозуміти, що це за технічні жири, не можна, оскільки для того, щоб провести дослідження цієї добавки, потрібно витратити десятки тисяч гривень. Далеко не кожному споживачеві це по кишені. «Десятки тисяч гривень, ці величезні гроші, потрібні для того, щоб зрозуміти, що це таке - технічні жири. Це небезпечне хитрощі виробників триватиме, якщо ми не прийдемо до системи рівноваги, коли знову почнемо контролювати виробників харчової продукції », - підкреслив експерт. Аналітик упевнений, коли почнуть накладатися штрафи, ми прийдемо до того, що в кілька разів стануть безпечнішими і якісніше продукти харчування в нашій країні.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 12.04.2018, в категорию Дайджест
| Теги: У м'ясо виробники додають антибіоти, в молочні продукти - технічний жир