(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

У Держпродспоживслужбі не підтвердили масове використання антибіотиків у м'ясній продукції

AgroNews.ua. -25.05.2018

Заявляти про використання антибіотиків у продуктах харчування можна лише на підставі лабораторних досліджень. Про це розповів очільник Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

"Давати оцінки щодо наявності антибіотиків у будь-якій продукції, в тому числі і в тваринницькій, без попередніх лабораторних досліджень не можна. Справа у тому, що по багатьох видам тваринницької продукції використання антибіотиків не заборонено, адже організм тварини, як і організм людини, по багатьох хворобах потребує антибіотиків. Якщо виробник дотримується так званої культури використання антибіотиків - їх залишкова кількість не перевищує допустимих норм", - пояснив Лапа. Держпродспоживслужба контролює вміст антибіотиків у продукції тваринницького походження на постійній основі, наголосив Лапа. "У нас діє державна програма моніторингу антибіотиків. За нашими дослідженнями є певна кількість невідповідностей, але вона дуже не суттєва. На додаток до цього - наша продукція експортується в десятки країн світу - і там точно так само її перевіряють. Тому, мені здається що заяви про масове використання антибіотиків у тваринницькій продукції - це не більше, аніж не кваліфіковані коментарі", - зазначив він. Нагадаємо, у березні поточного року контроль якості української курятини перевіряла Місія Генерального директорату Європейської Комісії з питань охорони здоров'я та безпечності харчових продуктів (DG SANTE).

agronews.ua

Добавил: CNTB, 31.05.2018, в категорию Дайджест
| Теги: У Держпродспоживслужбі не підтверди