(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Стало відомо, чому в Україні падає виробництво борошна

AgroNews.ua. -13.12.2019

Протягом декількох років обсяги виробництва борошна в Україні скорочуються. Причому така тенденція спостерігається на тлі того, що вітчизняні сільгоспвиробники збирають рекордні врожаї зернових культур. Експерти пояснили, чому так відбувається, пише Інформ-UA..

Так, згідно із інформацією прес-центру компанії Pro-Consulting, одна з основних причин – це те, що обладнання українських борошномельних підприємств не відповідає сучасним вимогам щодо технічного стану обладнання. Іншими словами, воно давно застаріло. Як наслідок, заводи не здатні випускати продукцію, яка б відповідала міжнародним стандартам. Через це підприємства переорієнтувалися на внутрішній ринок. А він, тим часом, постійно скорочується внаслідок погіршення демографічної ситуації. Позначається і низька купівельна спроможність громадян. Експерти називають ще одну причину падіння виробництва борошна – сировинна спрямованість галузі. Аграрії, які вирощують зернові культури, стали працювати, в основному, на експорт. Як наслідок, ланка переробки випадає із загальної ланцюга. На думку аналітиків, це шкодить агропромисловому комплексу України в цілому.

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 20.12.2019, в категорию Дайджест