(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Собівартість української свинини – одна з найвищих у світі, – дослідження

AГРОПОЛІТ. – 08.03.2019

В українського свинарства собівартість – одна із найвищих у світі. Про це заявив генеральний директор ТОВ «Центр підвищення ефективності в тваринництві» Микола Бабенко, повідомляє agro-business.com.ua. Повідомляється, що «Центр підвищення ефективності в тваринництві» провів власні дослідження причин високих цін в Україні. Вони різні: для курятини вони одні – монополія у виробництві м’яса птиці, для свинини інші – собівартість свинини одна з найвищих в Європі. Конкурентність бізнесу забезпечує тільки низька собівартість. Українські виробники курятини одні із найефективніших у світі. Собівартість 1 кг живої птиці в Україні на рівні з Бразилією – 0,65 євро без ПДВ. В тих само умовах, в українського свинарства собівартість – одна із найвищих у світі. Вітчизняні свинарі працюють в нуль, а то й в мінус» – з таким заголовком інформація опублікована на сайті Асоціації «Свинарі України». Далі по тексту «кожен виробник рахує собівартість виробництва… згідно з даними Асоціації «Свинарі України» її середній показник по країні становить 37-41 грн, – вважає експерт. За його словами, собівартість 37-41 гривня – це частина правди. Друга частина – це собівартість, яка мала б бути – 25 грн.

agropolit.com/news/

Добавил: CNTB, 15.03.2019, в категорию Дайджест
| Теги: Собівартість української свинини – , – дослідження