(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Сінгапур став першою країною у світі, що дозволила продаж м'яса "з пробірки"

УНІАН: Новини України.- 04.12.2020

Штучну курку використовуватимуть для виробництва нагетсів.

Агентство з продовольства Сінгапуру схвалило продаж курячого м'яса американської компанії Eat Just, яке виробили в лабораторних умовах. Про це повідомляє Businesswire. Штучну курку використовуватимуть для виробництва нагетсів. Спершу штучна курка під брендом Good Meat з'явиться в ресторанах, а потім в магазинах. Щоб виробити штучне м'ясо, фахівці компанії взяли клітини курей шляхом біопсії, а потім культивували їх в біореакторах, з'єднавши з запатентованою сумішшю з білків, амінокислот, мінералів, цукрів, солей та інших поживних речовин. Як пише The Guardian, вихідні клітини отримують з м'язових клітин курей, а додані в реактор поживні речовини - з рослин. Виробник стверджує, що штучна курка за поживністю не поступається звичайному м'ясу, але у неї є перевага, яка полягає в тому, що при її виробництві не використовують антибіотики.

Вартість штучного м'яса поки не розкривається. У компанії кажуть, що культивована курка буде коштувати дорожче за звичайне м'ясо, але зі збільшенням виробництва Eat Just розраховує знизити ціни. У Eat Just заявили, що Сінгапур став першою країною, яка схвалила продаж штучного м'яса. Виробник назвав це проривом у світовій харчовій промисловості. У жовтні 2020 року європейські фермери звернулися до Європейського парламенту з проханням заборонити ресторанам і магазинам продавати вироби з назвою на кшталт "вегетаріанських гамбургерів" або "веганської ковбаси". 27 жовтня 2020 року Європейський парламент відмовився забороняти маркувати замінники м'ясних продуктів позначкою "вегетаріанська ковбаса", "веганський бургер" й т.ін. на замінниках молочних продуктів і надалі не можна писати "молоко", "сир" або "масло".

www.unian.ua

Добавил: CNTB, 10.12.2020, в категорию Дайджест