(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Що на сніданок? Пластівці чи каша?

AgroNews.ua. -18.06.2018

В Україні динамічно розвивається ринок пластівців, щорічно демонструючи приріст майже на 10%. Про це розповів Павло Шевчук, директор з маркетингу компанії Agricom Group, яка нещодавно відкрила новий завод з виробництва цієї продукції в Чернігівській області.

За підсумками 2017 року ринок пластівців оцінювався майже в 33 тис. тонн, в 2018-му прогнозовано становитиме 36 тис. тонн, тобто на 9% більше. За словами Шевчука, зараз ринок пластівців далекий від насичення. Але його постійне зростання говорить про перспективність подібного виробництва. Серед ключових проблем зі збутом пластівців спеціаліст виділяє одну основну. Споживач погано поінформований про корисні властивості продукту. Наприклад, про те, що вони засвоюються набагато краще, ніж крупи. До того ж, пластівці зручні в приготуванні – їх не потрібно довго варити. А це ще й дає можливість максимально зберегти мінерали, вітаміни та поживні речовини. Також Шевчук додає, що крім внутрішнього ринку є перспективи для експорту пластівців на ринок Китаю, Близького Сходу, Африки. До речі, за даними дослідження компанії Koloro, проведеного за підсумками 2017 року, українці в своєму раціоні переважно віддають перевагу гороховій, гречаній, кукурудзяній і манній крупі. Найбільше з’їдається гречаної – 180 тис. тонн в рік, а це майже в 5,5 разів більше, ніж пластівців.

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 21.06.2018, в категорию Дайджест
| Теги: Що на сніданок? Пластівці чи каша?