(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

ООН: найбільший виробник курятини в Україні став прикладом зі зниження використання антибіотиків

УНН.-26.11.2019

Політика агроіндустріального холдингу МХП (Миронівський хлібопродукт) є найкращим прикладом скорочення використання антибіотиків у виробництві продуктів харчування. Про це розповіли експерти Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) на пресконференції в Києві, передає УНН з посиланням на пресслужбу МХП.

"Практичним прикладом раціонального використання антибіотиків на пресконференції "СТОП антибіотикорезистентності" була названа політика української групи МХП - найбільшого вітчизняного виробника м'яса птиці і експортера № 1, чия продукція представлена на ринках більш ніж 80 країн світу", - підбили підсумки пресконференції в МХП. Сьогодні МХП орієнтується на вирощування для забою поголів'я, до якого жодного разу не застосовували протимікробних засобів, каже лікар ветеринарної медицини групи МХП Микола Фурсов. "Усе це стало можливим завдяки високому імунному та санітарному статусу батьківської череди, гігієні яйця, загальній біобезпеці на всіх етапах виробництва та більш детальному догляду за птицею. Подібна практика продиктована не тільки ухваленням Національного плану дій щодо боротьби зі стійкістю до протимікробних препаратів, але й прагненням компанії до виконання цілей сталого розвитку щодо здоров'я людей і тварин", - зазначив він. Над зменшенням використання антибіотиків у виробництві продуктів харчування працює також Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Там вважають за необхідне прискорити процес ухвалення Україною національних стандартів використання антибіотиків при вирощуванні тварин і у харчовій промисловості.

www.unn.com.ua/

 

 

Добавил: CNTB, 29.11.2019, в категорию Дайджест