(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Немолочна згущенка: українцям продають отруту замість їжі

AgroNews.ua. -15.02.2019

Названі продукти, які найчастіше заміняють фальсифікатом. Українські споживачі виявилися незахищеними від фальсифікату на полицях продуктових магазинів. Журналісти “Сегодня” склали ТОП продуктів, які безпечні тільки на перший погляд, а тому етикетки на них краще читати двічі.

Перше місце в ТОПі фальсифікату зайняло згущене молоко. До цього продукту часто додають прострочений цукор. Понад 60% “згущенки” в Україні містять хімічні добавки, розповідають в Асоціації захисту прав споживачів. “Підміняється жир молочного походження немолочним. Вони замінюють цукор, додають або сахарин, або аспартам. А дітям до п’яти років це взагалі не дозволено. Також додають діоксид титану до згущеного молока”, – розповідає голова ГО “Всеукраїнська асоціація захисту прав споживачів” Максим Гончар. На другому місці серед продуктових підробок – майонез. Цей соус – неодмінний інгредієнт багатьох салатів, тому меткі виробники навчилися робити його навіть без яєць.“Не докладають яєць виробники при випуску майонезів. Є ще поняття “майонезний соус “- він може бути низької жирності, може бути взагалі без яєць. І є поняття “майонез”- там обов’язково повинні бути яйця”, – пояснює експерт Центру незалежних споживчих експертиз “Тест” Ніна Кільдій. При виборі майонезу фахівці радять звертати увагу на склад: на першому місці має бути рослинна олія, потім яйця і гірчиця, далі – оцет і лимонна кислота. Останній інгредієнт – натуральні спеції. Крім того, в Україні активно підробляють “молочку”. Зокрема, вершкове масло, розповідає експерт з безпеки продуктів Олена Сидоренко. “Зараз немає проблем замінити в ньому тваринні жири рослинними – пальмовим, кокосовим”, – говорить Сидоренко.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 22.02.2019, в категорию Дайджест
| Теги: Немолочна згущенка: українцям прода