(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Найвідоміший виробник чаю першим в Україні пройшов екологічну сертифікацію

AgroNews.ua. -13.10.2021

Першим українським брендом серед локальних чайних виробників, який отримав знак відповідності світовим екологічним нормам, став ТМ MAYSKIY (“Майський”). Про це повідомляє ecopolitic.com, пише agronews.ua.

Як ідеться в пресрелізі, компанія MAY-Ukraine отримала офіційне право на розміщення екологічного маркування “Зелений журавлик” на продукції ТМ MAYSKIY. Щоб отримати екологічний сертифікат якості, продукція ТМ MAYSKIY у межах реалізації стратегії ESG пройшла екосертифікацію згідно з ДСТУ ISO 14024. За результатами оцінки відповідності, ухвалено рішення про відповідність заявленої продукції вимогам СОУ ОЕМ 08.002.03.077 “Чай і чайні напої. Екологічні критерії оцінки життєвого циклу”. Повідомляється, що у процесі аудиту було перевірено споживче пакування, яке відповідає вимогам чинного законодавства. Воно може бути переробленим у майбутньому і не оброблене таким чином, який перешкоджає подальшому переробленню. Окрім того, аудитори високо оцінили підприємство й чинні процедури у сфері управління екологією, а також заплановані заходи щодо реалізації екологічної політики компанії. Зазначимо, що маркування “Зелений журавлик” визнається в 60 країнах світу і є внесеним до Глобальної мережі екологічного маркування GEN. Такий знак в Україні є гарантією того, що продукція справді не містить гормональних препаратів, антибіотиків, важких металів, пестицидів, нітратів, канцерогенів та інших шкідливих і небезпечних для здоров’я хімікатів.“Зелений журавлик” — знак добровільної сертифікації. Виробник, прагнучи отримати право наносити його на свою продукцію, витрачає чимало часу й коштів на приведення виробництва до необхідних стандартів. Іноді цей процес займає кілька місяців, іноді — кілька років. Дозвіл на маркування “Зеленим журавликом” видає уповноважений орган сертифікації ВГО “Жива планета”, а вимоги, яким повинен відповідати товар або послуга, прописано в ДСТУ ISO 14024-2002. а словами заступниці гендиректора з питань якості, безпеки харчової продукції та соціальної відповідальності Тетяни Наконечної, майже 70% охочих отримати “Зеленого журавлика” не проходять процедуру з першого разу. “Підприємству дають рекомендації щодо поліпшення екологічних норм стосовно сировини й методів виробництва і не забороняють робити нові спроби до отримання бажаного результату”, — сказала вона.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 23.10.2021, в категорию Дайджест