(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

На Вінниччині запрацював перший в Україні завод з переробки часнику

AgroNews.ua. -12.02.2021

На Вінниччині у м. Липовець в тестовому режимі запрацював перший в Україні завод із комплексної переробки часнику. Про це повідомляє Укрінформу, пише agronews.ua.

 «Ми підготували до запуску наш завод, зараз працюємо у тестовому режимі. Беремо часник з городу, з саду і з поля, очищуємо його від бруду і всяких домішок, калібруємо і дробимо головки. Потім очищуємо від луски, потім усе це миється, дезінфікується озоном без додавання хімічних речовин. Очищені зубчики підсушуються і вакуумуються і відправляються на охолодження. Це вже сировина, готова для використання у будь-якому вигляді. Частину продукції ми переробляємо на пасту і пюре. Туди додається сіль, або інші компоненти, які потрібні виробнику, наприклад, м’ясо-ковбасному або хлібопекарському виробництву, а також виробникам соусів, кетчупів тощо», – розповів заступник голови фермерського господарства «АГРО-МАЙСТЕР», керівник виробничого проєкту Василь Гудзовський. За його словами, планова потужність заводу – переробка 2 тис. тонн часнику на рік. Коли підприємство вийде на прогнозовані обсяги виробництва, залежатиме від того, наскільки вітчизняні переробники будуть зацікавлені в українському часнику.«Ми зараз дуже пропонуємо свою продукцію серед переробних підприємств, але дуже важко цей процес іде, тому що склалися певні традиції, які залежать, напевне, і від державної політики. Тому що дуже велике засилля китайського часнику. Він набагато дешевший і має потужну рекламну підтримку в нашій країні. Нашим виробникам та імпортерам набагато вигідніше працювати із закордонною сировиною. Державним органам теж дуже цікаво мати справу з такою сировиною, тому що дуже велика частина цієї продукції – контрабанда, а, значить, це кеш», – вважає Гудзовський. Для забезпечення свого виробництва сировиною підприємство вирощуватиме насіннєвий матеріал і постачатиме його селянським господарствам. «Як підприємство з великими традиціями власного виробництва, будемо виробляти насіннєвий матеріал. Власне, ми вже його виготовляємо і частково реалізуємо навколишнім селянським господарствам і тим, хто хоче долучитися до цієї справи. А потім забираємо у них урожай. Намагаємося налагодити наш власний агроконтроль за вирощуванням сировини, тому що наша готова продукція буде потрапляти до підприємств, які дуже слідкують за безпекою харчових продуктів. Тому ми дуже прискіпливо ставимося до якості сировини», – додав Гудзовський.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 18.02.2021, в категорию Дайджест