(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

На ринку алкогольних напоїв – спад по більшості позиціях

AГРОПОЛІТ. -17.05.2019

Розвиток алкогольного ринку України має неоднорідну динаміку, а більшість позицій йдуть на спад.

Про це повідомляють аналітики відділу Ради з питань експорту продовольства (UFEB), пише сайт організації. До прикладу, коньяк. Пік виробництва напою припав на 2015 рік — тоді в Україні виробили 10,6 тис. тонн напою. «Однак вже з 2016 року розпочалось його стабільне зниження. Це пов’язано з підвищенням акцизу та економічною ситуацією (девальвація гривні). Так, за 2018 рік показник виробництва становив 8,1 тис. тонн, що на 24% менше показника пікового періоду», — розповідають експерти. Аналогічна ситуація із виробництвом лікеру. Найвищий показник виробництва за останні п’ять років відзначався у 2014 році — 36,7 тис. тонн. Подібно до ситуації на ринку коньяку, виробництво після пікового року стабільно знижувалось до 2016 року (до 18,7 тис. тонн). У наступні два роки спостерігається поступове відновлення, однак показник все ще нижчий ніж у 2014-2015 роках (25,8 тис. тонн у 2018 році), — йдеться у повідомленні. Вітчизняне виробництво ігристих вин мало неоднозначну динаміку у період 2014-2018 рр. Однак, показник 2018 року був найвищим за останнє п’ятиріччя — 11,6 тис. тонн, що на 21% більше, аніж у 2014 році, пишуть експерти. В межах 20 тис. тонн на рік тримаються показники виробництва вин з концентрацією спирту не більше 15%. Йдеться про період із 2015 по 2018 рр.

agropolit.com/news/

Добавил: CNTB, 24.05.2019, в категорию Дайджест