(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

КВОКОМ РУШ: курятина вивела експорт українського м’яса на рекорд

AgroDay.-2018

Загальне виробництво м’яса в Україні за результатами 2018 р. зросте на 1%. Відбудеться це за рахунок курятини, прогнозують аналітики Meat-Inform.
Останньої буде виготовлено 1,56 млн т порівняно з торішніми 1,19 млн т. При цьому виробництво яловичини скоротиться з 291 до 283 тис. т, а свинини — з 631 тис. т у минулому році до 597 тис. т у теперішньому. Обсяги виробництва іншого м’яса тварин (субпродукти, жир свиней та худоби) знизяться на 10 тис. т і складуть 245 тис. т. Андрій Панкратов, аналітик агропродовольчих ринків та консультант інвестиційного центру ФАО, пояснює, що підвищення продуктивності, яке спостерігається у скотарстві та свинарстві, не в змозі перекрити падіння поголів’я, особливо в господарствах населення. В кращій ситуації знаходиться лише птахівництво. Проте однією з головних ознак року, що минає, стане рекордний експорт. Максимум 2017-го року українські компанії побили ще в листопаді, зазначає експерт. Він очікує, що загалом за 2018 р. на зовнішні ринки буде поставлено 395 тис. т м’яса українського виробництва. Понад 83% цього об’єму складе м’ясо птиці. З іншого боку, експорт свинини впав майже до нуля. Експорт «іншого м’яса» (здебільшого свинячих субпродуктів) теж скоротився.

agroday.com.ua/

Добавил: CNTB, 18.01.2019, в категорию Дайджест