(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Коньяк в Україні будуть виробляти за новими правилами

AgroNews.ua. -05.06.2020

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонує змінити правила виробництва коньяків в Україні. Проект наказу, який вносить зміни в правила виробництва коньяків року, опублікований на сайті Мінекономіки. Про це повідомляє agronews.ua

Зокрема, пропонується скасувати обов’язкове використання спиртів українського походження, частка яких має бути не меншою за 20% у 2020 році, 25% – у 2021 році, 30% – у 2022 році та інше, при використанні імпортних спиртів для виробництва коньяку. Відповідний абзац у новому проекті наказу звучить наступним чином: “При виробництві ординарних коньяків України допускається використання витриманих не менше трьох років спиртів коньячних неукраїнського походження”. Також пропонується дозволити відвантаження коньяків на інші підприємства для їх подальшого розливу в споживчу тару виключно для експорту, для реалізації на території України це буде заборонено. Крім того, пропонується дозволити перегонку коньячних виноматеріалів у термін, який визначає керівник підприємства, тоді як зараз це необхідно робити в термін до 1 квітня наступного після врожаю року (максимум – до 1 липня). За даними Держстату, виробництво коньяку та бренді в Україні у 2019 році збільшилися на 1,7% – до 2,3 мільйона дал. Україна до кінця 2025 року повинна відмовитися від використання географічних назв “шампанське” та “коньяк” згідно з вимогами Європейського Союзу в рамках проекту “Географічні зазначення в Україні” (реалізується у 2017-2020 роках). Проект покликаний допомогти Україні розробити систему позначення товарів з властивостями та репутацією, зумовленими переважно місцем походження.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 14.06.2020, в категорию Дайджест