(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Кондитерська галузь є найбільшим споживачем пальмової олії

AgroNews.ua. -31.05.2018

У кондитерській продукції українського виробництва давно використовують пальмову олію замість вершкового масла. Про це в своєму блозі написала керівник відділу тестування Центру експертиз "Тест" Ніна Кільдій.

“Найбільшим споживачем пальмової олії є кондитерська галузь, адже печиво, цукерки, торти і тістечка з вафлями містять багато жиру. У цю продукцію вже давно ніхто не додає вершкове масло через його високу ціну. Звичайний маргарин в магазині приблизно в три рази дешевший вершкового масла. Щоб хоч якось утримати вартість продукції і остаточно не втратити споживача, виробники кондитерської продукції використовують пальмову олію або маргарин (ці дві категорії жирів є прямими конкурентами). Вони ніколи не зможуть перейти на використання вершкового масла через зубожіння населення, яке і так купує тепер не так багато солодощів”, — пояснила експерт. При цьому дуже далеке від зубожіння населення Західної Європи не проти використання пальмової олії в деякій продукції, підкреслила Кільдій. “Є багато критики щодо пальмової олії, але чомусь в усьому світі вона не заборонена і її однозначна безсумнівна шкода теж не є визнаним фактом. Навіть ВООЗ не закликає весь світ терміново відмовитися від пальмової олії. При цьому в світі визнана шкода транс-жирів для організму, велика кількість яких міститься якраз в маргаринах і кулінарних жирах”, — зазначила експерт. Відзначимо, що в ВООЗ днями повідомили про розробку плану із виключення трансжирів з продуктів харчування.

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 31.05.2018
| Теги: Кондитерська галузь є найбільшим сп