(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Як вивести українське виноробство з кризи

AgroNews.ua. -27.09.2019

Українська виноробна галузь перебуває у важкій ситуації. На заводах первинного і вторинного виноробства залишилися великі залишки продукції від минулого року, це сталося через втрату внутрішніх та зовнішніх ринків Донбасу, АР Крим, Росії, Білорусі, Казахстану. А тому вони навіть не мають змоги прийняти новий урожай. Тож залишається велика ймовірність, що виноград залишиться на кущах, а це, своєю чергою, потягне розвиток хвороб і неврожай наступного року, пише infoindustria.com.ua.

За інформацією з південних регіонів, близько 500 га виноградників цього року викорчовується на Одещині, 200 га – на Миколаївщині. Обсяги імпорту винопродукції з 2014 по 2018 рік у валютному еквіваленті зросли із $180 млн до $204 млн, тоді як обсяги експорту становлять всього $ 56,5. Аналітики вважають, що головними причинами цього є втрата одного із найбільших ринків збуту; не розвинений внутрішній ринок, низька купівельна спроможність населення; фальсифікація винопродукції, відсутність ефективного контролю за виробництвом винопродукції, відсутність обмежувальних заходів щодо імпорту продукції для захисту вітчизняних виробників; відсутність належного належного ефекту дерегуляції у виноробстві. Вихід із кризи на думку фахівців може забезпечити ухвалення Закону «Про венесення змін до Законів України «Про насіння і садивний матеріал», «Про «Внесення змін до Закону України «Про виноград і виноградне вино», створення бренду «Українське вино», розробка та затвердження дорожньої карти розвитку виноградно-виноробної галузі, перегляд зон вирощування винограду.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 04.10.2019, в категорию Дайджест