(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Як українському виноробству вийти на високий градус розвитку

Бизнес.- 29.11.2019

Володимир Печко, голова Асоціації садівників, виноградарів та виноробів України (Укрсадвинпром)

Виноробство в Україні на сьогоднішній день – це близько 50 великих підприємств, а також сегмент середніх виробників, котрий досить стрімко розвивається. З приємного, за 2019 рік близько 10 компаній отримали ліцензії та вийшли нарешті з тіні. Наступного 2020 року їх кількість може перевищити 20 і навіть 30 компаній. Стосовно основних показників розвитку виноградарства та виноробства України, то площі під виноградними насадженнями залишаються незмінними впродовж вже останніх 2-3 років, а саме 43 тис. га. Водночас це майже вдвічі менше, ніж було в 2013 році, до анексії Криму, коли цей показник складав 75,1 тис. га. Незважаючи на несуттєве зменшення площ під виноградними насадженнями, валовий збір винограду в Україні дещо збільшився завдяки сприятливим погодно‑кліматичним умовам. Зокрема, у 2019 році вітчизняні підприємства, котрі спеціалізуються на вирощуванні винограду, зібрали близько 500 тис. т винограду. Важливою подією 2019 року стало те, що українські винороби дедалі більше показують себе вагомим та важливим гравцем на міжнародному ринку. Так, експорт українських вин у 2019 році сягнув позначки у 4469,3 тис. дал, тоді як імпорт — 3378 тис. дал. Приємно, що в української продукції з’являється дедалі більше поціновувачів як всередині країни, так і за кордоном. Вина українського виробництва можна знайти на полицях магазинів країн Європи, Азії та навіть у США.

www.business.ua/

 

Добавил: CNTB, 06.12.2019, в категорию Дайджест