(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Як українському овочевому виробництву пережити коронавірус: китайський досвід

AgroNews.ua. -04.04.2020

Компаніїя Hortipolaris з Пекіна вирощує овочі, зелень і полуниці з акцентом на екологію, тобто намагається мінімізувати застосування агрохімії. Менеджер компанії Ден Сюй розповіла, як вони пережили і не втратили виробництво під час сурового карантину. З посиланням на hortidaily, пише agronews.ua.

Ситуація з коронавірусів стала викликом для підприємства – адже компанія пообіцяла, незважаючи ні на що, підтримувати постійну поставку свіжих продуктів, зберігаючи при цьому низькі ціни для клієнтів. “Наше тепличне господарство площею 3,3 га в Міюнь, передмістя Пекіна, виробляє помідори черрі, полуницю і салат. В основному, продукція реалізується в супермаркетах вищого класу і престижних ресторанах в містах першого і другого рівня по всьому Китаю. Більшість наших працівників живуть в селах недалеко від Пекіна і близько до тепличного господарства. Тому їм не довелося долати бар’єри карантинних зон, вони добиралися на роботу вчасно і процеси вирощування культур не були порушені”, – розповідає менеджер Ден Сюй. Хоча в багатьох районах країни були встановлені перешкоди для обмеження трафіку, це також не вплинуло на компанію, оскільки власні канали збуту в Пекіні і околицях менеджери сформували набагато раніше, ніж почалася пандемія. Проте, транспортні витрати виявилися в три рази дорожче в порівнянні з минулим роком. Крім нестабільного обсягу замовлень, виробництво постраждало від перебоїв з поставками добрив і пакувальних матеріалів. “У нас були продукти, які ми не могли продати, тому що не змогли їх упакувати. У цей непростий період ми займали у дружніх підприємств витратні матеріали, щоб не зупиняти виробництво”, – каже менеджер. За словами Дена, спалах вірусу показала спроможність китайських компаній швидко реагувати на мінливу ситуацію. «Що стосується нашої продукції, то обсяг замовлень на листові овочі швидко збільшився, і для того, щоб задовольнити щоденний зростаючий попит на ринку, ми застосували технологію нагрівання для вирощування розсади і скорочення періоду дозрівання листових овочів на 30%”, – заключив він.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 10.04.2020, в категорию Дайджест