(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Як подорожчали солодощі за рік

Газета по-українські.-28.03.2018

2017 року вартість готової кондитерської продукції у середньому зросла на 8-10%.

Причиною подорожчання солодощів стало зростання витрат виробника. Торік вони збільшилися на 15-17%, пишуть "Українські новини". "Виробники не змогли повністю компенсувати збільшення витрат на виробництво підвищенням ціни. 2018 року ціни продовжать зростати. Адже залежать від зростання цін на енергоносії, тарифів Укрзалізниці. Також від сезонних коливань ціни на сировину і збільшення фонду оплати праці в галузі", - заявив голова асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк. Водночас в Україні до 1 липня 2019 року відтермінували дію нових стандартів до виробів з какао та шоколаду. Очікувалося, що вони почнуть діяти з 1 січня 2018 року. "За європейськими нормами, "шоколадом" може називатися тільки той продукт, який містить не менше 35 відсотків какао-продуктів. У молочному шоколаді має бути не менше 25 відсотків какао-продуктів і не менше 14 відсотків молочних продуктів. У білому шоколаді – не менше 20 відсотків какао-масла та 14 відсотків молочних продуктів. При цьому шоколадні цукерки з начинкою повинні містити не менше 25 відсотків шоколаду", - наголосила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Gazeta.ua

Добавил: CNTB, 12.04.2018, в категорию Дайджест
| Теги: Як подорожчали солодощі за рік