(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Як коньяк і пармезан: херсонський кавун може стати ексклюзивним брендом

УНІАН: Новини України.- 13.02.2019

Херсонський кавун може стати продуктом із захищеним географічним найменуванням.
Херсонський кавун може стати наступним продуктом з захищеним географічним зазначенням, повідомила виконуюча обов'язки міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцєва на своїй сторінці в Facebook з посиланням на проект "Географічні зазначення в Україні". "Херсонський кавун має всі шанси стати продуктом з захищеним географічним зазначенням", - написала Трофімцєва. Зазначається, що 12 лютого в Херсоні відбулася установча конференція Асоціації виробників херсонського кавуна. Сім організацій-засновників представляли баштанництво, експортну діяльність і науково-дослідну сферу. Найближчим часом установчі документи Асоціації будуть представлені для державної реєстрації. Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі почало реєстрацію першого в Україні продукту харчування із захищеним географічним зазначенням походження - "гуцульська овеча бриндзя".

Довідка УНІАН. "Географічні зазначення в Україні"- проект, який фінансується Європейським Союзом та реалізується протягом 2017-2020 років. Проект покликаний допомогти Україні розробити систему позначення товарів з властивостями та репутацією, зумовленими переважно місцем походження. Географічне зазначення є знаком, який наноситься на продукт і засвідчує його високу якість, довгу традицію виробництва та особливий зв'язок з територією, де його виготовляють.
www.unian.ua

Добавил: CNTB, 22.02.2019, в категорию Дайджест
| Теги: Як коньяк і пармезан: херсонський к