(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

ЄС завершив проект покращення безпеки харчових продуктів в Україні

УНІАН: Новини України.-13.09.2019

Українське харчове законодавство вже частково перейшло на норми ЄС.
Європейський Союз завершив проект, націлений на гармонізацію українського харчового законодавство з європейським, виділивши на його реалізацію 6 мільйонів євро. Про це на прес-конференції повідомив керівник проекту "Удосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні" Тоні Віл. "Наш проект допомагав Україні реформувати систему безпеки харчових продуктів за європейським принципом "від поля - до столу". Завдяки новому підходу український споживач отримає можливість вживати безпечні продукти, український виробник – можливість виходу на європейський та світовий ринки, а держава Україна – виконати свої зобов'язання в рамках Угоди про асоціацію між Україною і ЄС", - сказав він. Зокрема, за час реалізації проекту (2014-2019 роки) розроблено 11 законопроектів (5 вже прийнято) і 92 підзаконних акти (38 прийнято), націлені на адаптацію в Україні харчового законодавства європейського зразка. Серед вже чинних законів - "Про інформацію для споживачів стосовно харчових продуктів", "Про безпеку і гігієну кормів", "Про державний контроль за додержанням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин" та інші. Іншими цілями проекту були модернізація (діджіталізація) відомств, а також комплексне навчання персоналу.
www.unian.ua

 

Добавил: CNTB, 22.09.2019, в категорию Дайджест