(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Дешевого м'яса не буде: пояснили, чому дорожчає свинина

Газета по-українські.-03.05.2019

У квітні м'ясо продовжило дорожчати. Свинина додала в ціні 0,7%. Тушка і філе курки зросло на 0,4%. Сало - на 0,3%. Щоправда на 0,3% подешевшала яловичина.

"Поголів'я свиней в Україні залишається на найнижчому рівні за всю сучасну історію. Щоправда його падіння поки припинилося. У попередні тижні м'ясо вже подорожчало. Зараз ринок звикає до нових цін. Можливий деякий відкат. Однак в майбутньому свинина дорожчатиме далі", - говорить аналітик сільськогосподарських ринків Андрій Панкратов, передає Seeds.org.ua. Ціни зростатимуть, якщо свинина дорожчатиме на світовому ринку. Через дефіцит внутрішньої продукції, Україна змушена завозити м'ясо з-за кордону. "Головний фактор на світовому ринку свинини - це зростання імпорту Китаєм. Ця країна через африканську чуму свиней втратила велику кількість поголів'я. Крім того, свинарський бізнес у Китаї втратив інвестиційну привабливість. Через це зменшується внутрішнє виробництво і, відповідно, збільшується імпорт", - пояснює Панкратов.

Gazeta.ua

Добавил: CNTB, 08.05.2019, в категорию Дайджест