(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Чому зростають ціни на цукор і зерно

Газета по-українські.-19.02.2021

Упродовж останніх місяців ціни на цукор тримаються на позначці вищій на 30-40%, ніж у світі. Підвищуються ціни і на зерно.

Такі зміни спричинили подорожчання кондитерських виробів на 10%, передають "Українські новини". Голова асоціації "УкркондпромОлександр Балдинюк серед причин зростання цін називає подорожчання сировини у світі. "Україна повторює світові сировинні цінові тренди, але з внутрішньою специфікою. Наприклад, ціна на цукор в Україні кілька місяців є на 30-40 відсотків вищою за світові ціни. Можна було б імпортувати цукор, але заважає заборонне мито", — сказав він. Олександр Балдинюк додає, що ціни на зерно також зростають."Багато країн завбачливо закуповують пшеницю, жито, масло, поповнюючи свої держрезерви. Потім сировину продаватимуть, щоб пом'якшити цінові диспропорції на внутрішніх ринках", - додає експерт. З його слів, Україна експортує мільйони тонн зерна і фактично скасувала можливість застосування таких товарних інтервенцій. Олександр Балдинюк переконаний, що через це внутрішня ціна тримається на високому рівні.

Gazeta.ua

Добавил: CNTB, 26.02.2021, в категорию Дайджест