(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Чому в Україні масово продають китайський часник

Газета по-українські.-31.10.2020

В Україні вітчизняний часник у магазинах продають у серпні-листопаді. З грудня переважно торгують продукцією з Китаю, розповів Gazeta.ua Тарас Висоцький, заступник міністра з розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

"Часник займає до 5,3% від загальної площі під овочевими культурами в Україні. За даними Держстату, 2020-го під посіви відвели 23,9 тисяч гектар. З них 0,9 тисяч вирощують сільськогосподарські підприємства, 23 тисячі гектар - населення. У цьому і проблема. Господарства населення використовують часник переважно для власного споживання. На ринку продають залишки у період збирання врожаю. Далі часник доводиться завозити з Китаю", - пояснює Висоцький. За його словами, зберігати часник без спеціального обладнання складно. Тому дрібні продавці намагаються збути його якомога швидше навіть за невисоку ціну. "Основними проблемами вітчизняного виробництва часнику є відсутність якісного посівного матеріалу, недотримання технологій вирощування та відсутність відповідних холодильників для зберігання", - наголошує заступник міністра.

Gazeta.ua

Добавил: CNTB, 06.11.2020, в категорию Дайджест