(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Аграрії відтягують копання буряку, цукрозаводи – запуск

AgroGuide.-03.09.2019

В Україні стартував сезон виробництва цукру. За даними профільної асоціації Укрцукор», першим до роботи приступив «Радехівський цукор». Завод розпочав переробку цукрового буряку нового врожаю у перший день осені – 1 вересня.

За словами агронома-ґрунтознавця підприємства Василя Косаря, на полях «Західного Бугу», що є сировинною зоною Радехівського цукрового заводу, збір цукрового буряку розпочався з 27 серпня. Загальна площа становить 8190 га, а копати планують до 5 грудня. Заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Яненко розповідає, що у 2019 р. більшість цукрозаводів відклали старт сезону на початок вересня, хоча у минулі роки розпочинали роботу в останню декаду серпня. «Причиною стали несприятливі погодні умови. В більшості регіонів через спеку та посуху утворилась ґрунтова кірка, що ускладнює технологічний процес збирання врожаю. У інших частинах країни через сильні дощі знизилась цукристість коренеплодів, тому аграрії припинили польові роботи, очікуючи підвищення якісних показників врожаю», – пояснює фахівець. Очікується, більшість заводів запрацюють до кінця вересня. Проте їх кількість буде значно меншою, ніж у минулі сезони, – всього 32. Порівняно з минулим роком це менше на 10 заводів.

agro.guide/

 

Добавил: CNTB, 15.09.2019, в категорию Дайджест